Италия започна великолепно откритото тази вечер Европейско - 3:0 срещу Турция. Пред 16 хиляди зрители на Олимпиския стадион в Рим тимът на Роберто Манчини разби съперника си с автогол на Мерих Демирал (в 53-тата) и попадения на Чиро Имобила (66-ата) и Лоренцо Инсиние в 79-ата.

Двубоят бе от група А, мачовете от която ще се играят във Вечния град и в Баку. Уелс и Швейцария ще спорят в събота от 16 часа.

Две неща се случиха за първи път - никога досега първият гол на Европейско не е бил автогол. А Италия за първи път реализира три попадения за 90 минути.

"Адзурите" доминираха срещу "полумесеците", които се бранеха и разчитаха на контри. Някои от тях създадоха малки проблеми на домакините, но това се оказа крайно недостатъчно за Турция дори за почетна загуба.

Атаките на Италия започнаха още от първите минути. Домакините имаха претенции за дузпи за игра с ръка.

Турция удържа равенство през първото полувреме, но късметът рязко обърна гръб на тима след почивката - в 53-тата Демирел си вкара автогол след прострелно центриране на Бирарди.

"Скуадрата" продължи да настоява и много бързо реши всичко - Чиро Имобиле удвои в 66-ата. Любопитно е, че и третият гол падна през 13 минути, отбеляза го Лоренцо Инсиние.

Накрая Турция пропусна утешителен гол.

Европейското започна доста позитивно като настроение и качество на футбола.