Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Българският евродепутат Илхан Кючюк е избран за един от двамата президенти на партията "Алианс на либералите и демократите за Европа" (АЛДЕ).

Това стана в първия ден от конгреса на формацията в Брюксел.

В Европейския парламент Кючюк представлява ДПС и е член на либералната група „Обнови Европа“ (ОЕ). До април той бе вицепрезидент на АЛДЕ, след което стана неин временен президент поради смъртта на Ханс ван Баален.

„Добра новина е, че един от новите президенти на АЛДЕ е от Източна Европа. Либералите разширяват своята география в Европа и в този смисъл изборът ми е не само признание за ДПС, която през последните 3 десетилетия се утвърди като гарант на либералните ценности, а и за България и региона“, коментира Кючюк.

Според него така либералите изпращат силно послание до гражданите в по-новите странии членки и на Западните Балкани, че техният глас се чува и могат да участват отвътре в европейските процеси, а не да бъдат статични наблюдатели.

На изборите за Европейски парламент през 2019 г. АЛДЕ разби дългогодишния двуполюсен модел, състоящ се от Европейската народна партия (ЕНП) и Партията на европейските социалисти (ПЕС). Тогава либералите станаха незаобиколим фактор в ЕП, след като двете главни партии вече не могат да съставят сами абсолютно мнозинство.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.