Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протестиращи скандираха пред Дома на Европа в София "Гешев, демисие" ("Гешев, оставка" на румънски). Това се случи малко преди брифинга на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши в сградата на представителството.

Чуваха се и познатите скандирания като "Гешев е мафия". Протестът е сравнително малоброен, но добре озвучен.

Кьовеши е  на посещение у нас, като вчера се срещна  с главния прокурор Иван Гешев, както и с правосъдния министър Янаки Стоилов. Днес тя имаше среща и с делегираните от България европейски прокурори.

България е първата страна, която Кьовеши посещава след старта на европейската прокуратура.

Гледайте брифинга с участието на Лаура Кьовеши на живо в Клуб Z.

 

 

Кьовеши се срещна днес и с прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет. На срещата присъстваха главния прокурор Иван Гешев и всички членове на лолегията. Кьовеши бе придружена от Теодора Георгиева - българският представител в Европейската прокуратура, Милан Ярон - изпълняващ длъжността ръководител на сектор "Стратегия и изпълнение" и Тине Холевоет - говорител на Европейската прокуратура.

От ВСС съобщиха, че на срещата са били обсъдени въпроси, във връзка с бъдещото функциониране на Европейската прокуратура, която започна своята работа на 1 юни 2021 г. Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет е пожелала успех на Кьовеши, като и двете страни категорично са се ангажирали заедно да продължат сътрудничеството и конструктивния диалог в интерес на гражданите.

Коментари

....

И ся кво? Ке я бъде ли револусията или не?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.