Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Привърженици на водещата руска опозиционна фигура Алексей Навални обвиниха болницата, в която за кратко беше лекуван след отравяне миналата година, че е фалшифицирала медицинските архиви, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В публикуван видеозапис те обвиняват болницата в Омск, Сибир, че е опитала да прикрие доказателства за отравянето.

Според видеото двама служители на наскоро забранената антикорупционна фондация на Навални са успели през ноември да влязат без разрешение в архива на болницата.

Там те фотографирали редица резултати от изследвания.

Когато болницата предала официалната здравна документация на роднините на Навални месец по-късно, изглеждало, че липсват "ключови документи".

Кръвен тест, показващ видимо ниски стойности на холинестеразата - ензим, срещащ се в нервната система - липсвал.

Опозиционният политик, който в момента излежава присъда в наказателна колония, беше откаран в болницата в Омск миналия август, след като колабира на борда на вътрешен полет.

След това вече 45-годишният Навални беше транспортиран в Германия и лекуван в болница "Шарите" в Берлин.

Според изследвания от няколко лаборатории той е бил отровен с нервнопаралитичното вещество новичок; болницата в Омск обаче констатира само метаболитно разстройство.

Руските власти заявиха, че не са могли да потвърдят, че той е бил отровен, и не разследват повече случая.

Европейският съюз и САЩ многократно призоваха Русия да разследва престъплението и й наложиха санкции, отбелязва ДПА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.