Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Дъщерята на намиращия се в затвора руски опозиционен водач Алексей Навални заяви вчера, че усилията на руските власти да накарат критици като баща й да замлъкнат, няма да успеят. Наред с това тя изрази тревога от бързия упадък на демокрацията в страната й, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Дария Навалная говори на виртуален правозащитен форум, на който прие Награда за нравствена смелост от името на баща си, който излежава присъда от две и половина години затвор.

"През всичките тези години той (Навални) показваше на хората на власт, които безсрамно злоупотребяват с тази власт, че това няма да проработи, че ние сме мнозинство", заяви Дария Навалная чрез видеоконферентна връзка от САЩ на Женевската среща на върха за човешки права и демокрация, организирана от неправителствената група "Ю Ен Уоч" (UN Watch).

"Ние гражданите ще решаваме кой и колко дълго да управлява страната ни", заяви 20-годишната Дария, която каза, че се гордее с баща си и е загрижена от бързата деградация на демокрацията в родината й.

Тя разказа за страха и безпомощността, които е изпитвала като дете, когато в дома й е нахлувала полиция, и как е подкрепяла баща си, докато се е възстановявал в болница.

Дария каза, че в писмо от затвора баща й е помолил присъдената му награда да бъде посветена на политическите затворници в Русия и Беларус, чийто президент Александър Лукашенко също е обвиняван, че праща в затвора противниците си.

"Повечето от тези хора са в много по-тежко положение от мен, защото те не са толкова познати или известни. Те обаче трябва да знаят, че не са сами и не са забравени", казва в писмото си Алексей Навални, цитиран от дъщеря си на форума.

 

Швейцария , Русия , опозиция , Навални

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.