Срещите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с младежи от партията ще имат сериозно отражение в листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Очаква се почти половината от кандидатите на партията да бъдат нови млади лица. При това голяма част от тях ще бъдат на възраст под 30 години.

21-годишният Георги Кръстев вече е областен координатор на партията в Русе и ще бъде на второ място в листата. 25-годишният учител по математика в столична гимназия Георги Георгиев ще бъде на избираемо място в 24-и МИР - София. Очаква се на предно място в листата да бъде и Драгомир Младенов, който е а 29 години. Завършил е класическата гимназия, история и геополитика на Балканите в СУ "Св. Климнет Охридски" и се занимава с търговия на платове.

В листата в София-област ще участва 29-годишният лекар д-р Антонио Тенев.

Ново лице в листата в Пловдив ще е Пенчо Малинов, който е бил два мандата общински съветник. Сериозно обновена е и листата в Плевен. Валери Лачовски, специалист по икономика и здравен мениджмънт ще бъде на избираемо място в нея. Юристът Александър Николов също ще е по-напред в подредбата. На последните парламентарни избори той бе на задна позиция, но се класира втори чрез преференции.

Много знакови лица няма да са част от листите на ГЕРБ. Менда Стоянова и Красимир Велчев не бяха кандидати още на предишните избори, а за предстоящите се оттеглят, Вежди Рашидов, Мирослав Петров, Пламен Тачев, Пламен Нунев.

Някои от водачите на листи обаче запазват своите позиции. Борисов ще е начело в 25-и МИР в София и в Пловдив, Костадин Ангелов във Варна и Велико Търново, Любен Дилов-син - в Бургас. В 24-и район на София водач ще е Даниел Митов, а в 23-и район на София лидерът на СДС Румен Христов. В Хасково водач отново е Делян Добрев, а в Сливен - Десислава Танева. В Пловдив-област водач е Дани Каназирева. В Пазарджик листата се води от Екатерина Захариева. Във Велико Търново водач в проф. д-р Костадин Ангелов. В Габрово листата традиционно се води от Томислв Дончев.

В листата в Добрич влизат 27-годишният Ростислав Милков, който е завършил специалност "Корабоводене" във Висшето военоморско училище във
Варна, както и Стефан Стефанов, който е на 31г. и е бакалавър по защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи от Националния военен
университет във Велико Търново. Водач на листата е Деница Сачева.

Две са новите лица в листата  във Видин - мениджърът Мартин Иванов, който е от квотата на СДС, и спортистката, треньор по волейбол и преподавател Кристина Георгиева - гражданска квота. Водач е Росица Кирова.

В Пертник листата се води от Кирил Ананиев, а втори е Георг Георгиев.