Турският президент Реджеп Ердоган е приел делегация на ДПС, начело с лидера на партията Мустафа Карадайъ. Разговорите са се водили в президентската резиденция Вахдеттин кьошк в района Ченгелкьой в Истанбул. За срещата информира Анадолската агенция. От пресцентъра на движението още няма информация, такава има само за предишните срещи на Карадайъ и съпартийците му - с председателя на парламента Мустафа Шентоп, с външния министър Мевлют Чавушоглу и т.н..

В информацията за срещата с Ердоган се посочва, че на срещата, която е била закрита за журналисти, са присъствали и Чавушоглу, и директорът на Дирекцията за комуникации към президентството Фахреттин Алтун, говорителят на турския президент Ибрахим Калън, говорителят на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) Йомер Челик и заместник председателят й Ефкан Ала, който е бивш вътрешен министър.

Не се съобщават подробности за водените разговори.

В делегацията на ДПС освен Карадайъ са заместникът му Ахмед Ахмедов и евродепутатът Илхан Кючюк.

Припомняме, че в продължение на години отношенията между ДПС и настоящия турски президент и партията му, управляваща южната ни съседка бяха обтегнати. На последната Национална конференция на движението обаче Ердоган отправи видеообръщение към делегатите.