Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

В най-критичния период на пандемията бяхме до нашата съседка България. Това каза президентът на Турция и председател на Партията на справедливостта и развитието - АК парти Реджеп Тайип Еродоган във видео поздравление по време на Х онлайн отчетно-изборна онференция на ДПС, предаде "Фокус". Видеообръщението беше без превод.

"Тази година сме придудени да организираме голяма част от събитията си онлайн, поради пандемията, която засегна целия свят, включително и нашите страни. Виждаме, че под лидерството на моя скъп приятел, министърпредседателят Борисов, България също продължава да води решителната си борба с коронавируса. Изхождайки от разбирането, че "приятел в нужда се познава" Турция също
оказва подкрепа според силите си, на приятелските си и братски народи в този процес",
каза президентът на Турция.

Според него пандемията отново ни е напомнила за голямото значение на солидарноста и споделянето. 

"Вярвам, че Движението за права и свободи, заело своето важно място в българската деомокрация, ако е рекъл Господ, ще продължи продължи по своя път с по-всеобхватно и приобщаващо разбиране през новия период. Турция също ще продължава да бъде до вас, на основата на добросъседските си отношения, приятелството си и съюзническите връзки с България", каза в своето видеообръщение президентът на Република Турция.

"Във ваше лице поднасям своята обич, и увжаение на всички наши сънародници и на цяла България. Останете със здраве", каза още Ердоган. 

Обръщението му бележи поврат на отношението на Анкара към ДПС. То беше стигнало ниска точка, след като Доган осъди свалянето на руски изтребител над турско-сирийската граница от турските ВВС през ноември 2015 г. Тогава като най-близка до управляващите в Турция беше разглеждана партията ДОСТ на Лютви Местан. Причината за изключването му от ДПС стана позицията му по авиационния инцидент, която се оказа обратна на Догановата. Тогава Местан каза, че е "настъпил руска мина".

Първоначално ДОСТ бе сериозна заплаха за ДПС, но постепенно движението успя да се съвземе от удара и да възстанови кондицията си. По всичко изгежда, че и отношенията с Турция вече са изгладени.

Коментари

съседи: приятели и неприятели

постигнато реално: приятели - Турция неприятели - Македония и Гърция Да се връщаме в османската империя.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.