Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американският гигант Amazon обяви подкрепата си за легализацията на марихуаната в САЩ на федерално ниво, стана ясно от блог пост на Дейв Кларк, главен изпълнителен директор на консуматорския бизнес на компанията.

Първи елемент от това е да се премахнат ограниченията за работници при постъпване на работа. Досега компанията е отказвала работно място на кандидати, които дадат положителен тест за употреба на марихуана. Тази практика ще спре и вместо това марихуаната ще бъде третирана като алкохола - тест ще се прави само при инцидент.

"И защото знаем, че този казус е по-голям от Amazon, нашият екип за публични политики ще подкрепя активно MORE Act - федерален проектозакон, който ще легализира марихуаната на федерално ниво, ще изтрие криминалните досиета и ще инвестира в общностите, пострадали от сегашните закони. Надяваме се нашите работници да се включат, а политиците бързо да приемат закона."

В момента MORE Act, представен миналата година и внесен отново тази година, ще се бори за гласовете в американския Конгрес с друго законодателство - пак за легализация на марихуаната, но внесено от републиканци. 

За да мине MORE обаче американските леви се нуждаят от гласовете на поне 10 републиканци. Според американските анализатори приемането на някаква форма на легализация е вероятна в този мандат - 9 от 10 американци одобряват това, което обяснява и промяната в политиката на Amazon.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.