Лео Меси се е съгласил да подпише нов 2-годишен договор с "Барселона", който го обвързва на "Камп ноу" до юни 2023 г., съобщава "Кадена Копе". Информацията се тиражира и от други медии в страната.

Според изданието имало още някои детайли за доуточняване, но най-важното в преговорите било отметнато. Не е ясно какви са финансовите условия, дали №10 се е съгласил на по-ниска заплата, тъй като той излиза на клуба цяло състояние, а Барса е в тежка ситуация.

В края на миналото лято Меси официално пожела да напусне "блаугранас", но тогавашното ръководство обяви, че който го иска трябва да плати 700 милиона евро - записаната откупна цена в контракта, изтичащ в края на този месец. Това осуети негово преминаване в "Манчестър Сити" или "Пари Сен Жермен".

Положението в отношенията на Лео с единствения клуб, за който е играл професионално, се подобри при избирането за президент на Жоан Лапорта.

Още преди седмици стана ясно, че Меси остава. Пореден знак за това дойде преди два дни, когато на "Камп ноу" пристигна Серхио Агуеро, негов приятел и съотборник в националния отбор на Аржентина. Кун заяви на представянето си, че една от причините да избере каталунския гранд е именно да играе с легендата и на клубно ниво.

Все още не е напълно ясна съдбата на Роналд Куман, който може да се окаже в треньорския водовъртеж, завъртял се из грандовете в Европа още от края на миналия месец. Според испанските медии по-вероятно е нидерландецът да запази поста си.