Лионел Меси ще продължи да бъде футболист на "Барселона", информира испанската TVE. Според обществената медия бащата на Лео и негов агент - Хорхе Меси, се е срещнал с президента на "блаугранас" Жоан Лапорта и го е информирал за желанието на неговия син да остане в Каталуния.

Договорът на №10 изтича на 30 юни.

Той е поставил нещо като условие - клубът да инвестира в нови попълнения, за да има качествени съотборници край себе си и Барса отново да се бори за всички отличия.

От близо година темата за бъдещето на Меси е сред водещите във футболния свят. Аржентинецът беше в конфликт с предишното ръководство на клуба и в края на миналото лято официално пожела да напусне "Камп Ноу". "Барселона" не го пусна и даде да се разбере, че който го иска, трябва да плати 700 милиона евро - на толкова възлиза откупната клауза в договора му.

След това Лапорта, който е близки отношения със звездата, се завърна като шеф, а нещата в отбора започнаха да се подобряват.

"Барселона" обаче продължава да бъде в много тежко финансово състояние, с огромни дългове и не е ясно при какви условия Меси ще подпише новия си договор.

Снощи Лео и компания допуснаха неочаквана грешка - домакинска загуба с 1:2 от "Гранада". Меси откри резултата в 23-тата минута, а гостите направиха обрат с голове на Мачис и Молина в 63-тата и 79-ата. Роналд Куман беше изгонен.

Така "Барселона" пропусна да поведе в Ла лига и остана на трето място със 71 точки, колкото има и "Реал", а лидерът "Атлетико" е със 73 т. Четвъртият "Севиля" не е далеч - 70 т. 

Тази година битката за титлата на Испания е оспорвана, както не е била от много време насам. До края остават пет кръга. В тежкия сезон Барса поне си осигури вече един трофей - Кралската купа.