Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бивш директор на опозиционната група "Открита Русия", свързана с намиращия се в изгнание бивш нефтен магнат Михаил Ходорковски, известен като критик на Кремъл, беше задържан от руските власти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Андрей Пивоварски е бил свален от самолет на летище в Санкт Петербург и арестуван. Според организацията "ОВД-Инфо", която следи действията на полицията срещу фигури от опозицията, той е бил предаден на Следствения комитет.

"Открита Русия" заяви в четвъртък, че е решила да сложи край на дейността си в страната, за да предпази членовете си от опасността да бъдат пратени в затвора.

Русия обяви групата за "нежелателна" през 2017 г., като на практика забрани дейността й. Съюзниците й в Русия продължиха активистката си дейност под същото име, но като отделна организация, в опит да се защитят от съдебно преследване, отбелязва Ройтерс.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.