Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ревизирана версия на стратегията за национална сигурност на Русия постановява, че страната може да използва силови методи, за да отговори на неприятелски действия на други държави, предаде Асошиейтед прес, като се позова на високопоставен представител на Кремъл.

Николай Патрушев, секретарят на Съвета за национална сигурност към президента Владимир Путин, каза това в интервю за държавния всекидневник "Российская газета".

По думите му преразгледаната стратегия предвижда, че Русия може да предприеме "симетрични и асиметрични мерки, за да осуети или избегне неприятелски действия, които заплашват (нейния) суверенитет и териториална цялост".

Това ще бъдат "основно специални икономически мерки, но, ако е необходимо, и принудителни силови методи", уточни той.

Патрушев обясни, че за разлика от предишната версия на стратегията, която беше публикувана през декември 2015 г., новият вариант изтъква като един от водещите приоритети информационната сигурност.

Отношенията на Русия със САЩ и съюзниците им се влошиха до равнища, невиждани от Студената война, заради анексирането от Москва на украинския полуостров Крим, обвиненията за руска намеса в избори, хакерски атаки и други поводи, отбелязва АП.

Русия ревизира своята стратегия за национална сигурност в момент, когато президентът Владимир Путин се готви за среща с американския си колега Джо Байдън на 16 юни в Женева.

Патрушев, който миналата седмица обсъди подготовката на срещата на върха с Джейк Съливан, съветника на Байдън за националната сигурност, каза, че разговорът е бил "конструктивен и продуктивен". Москва и Вашингтон могат да намерят "взаимноприемливи решения на определени въпроси", отбеляза той, но не влезе в подробности.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.