Сигнал за обир на каса за плащане на сметки в Разлог вдигна полицията на крак тази сутрин. Служител на касата разказал как е обран от двама въоръжени, които избягали. Входовете и изходите на града бяха блокирани, проверяваха се всички коли. Часове по-късно обаче, историята се оказа измислена, а жертвата на грабежа призна, че той е прибрал 5000 лв. от касата.

За историята с неочакван обрат разказа БНТ.

Обирът става в офис на оживено кръстовище до болницата. Час след инцидента репортер на БНТ разговарял със служителя, който потвърдил, че е бил обект на въоръжен грабеж. Собственикът на обрания офис потвърдил, че липсват около 5000 лева от касата. В късния следобед обаче младия мъж признал пред разследващите, че е инсценирал обира, съобщиха от прокуратурата.

Влязоха двама, единият беше въоръжен

Васил Татарски работи в касата за разплащания от няколко седмици. Разказал, че на обяд излязъл за кратко. След като се върнал на работното си място, в офиса нахлули двама мъже. Не били маскирани, но носели оръжие.

"Влязоха двама, единият беше въоръжен. Той ме заплаши, каза да дам парите. Дадох каквото имах, тоест не го дадох, той си го взе, взе по-едри пари", е първият разказ на Татарски.

Посочил, че според него извършилите обира не са местни. "Не са от нашия град, само това мога да кажа, защото не говорят, както и вие говорите, книжовно и аз в момента". Не видял накъде избягали. 

По късно през деня обаче от прокуратурата съобщиха, че мъжът е подал неверен сигнал за грабежа. Задържан е за 24 часа.