След председателя на ДАНС (вече бивш) Димитър Георгиев, освободен от служба е и един от заместниците му - Недялко Недялков.

Това заявиха от Министерския съвет в отговор на питане на Клуб Z. Оттам посочиха, че мотивите ще бъдат оповестени по-късно. Такова решение все още не е публикувано в системата за правна информация на МС.

Недялков обаче сам е коментирал освобождаването си пред "24 часа" и бТВ. Заявява, че взел кратък отпуск миналия петък, защото му се наложило да пътува до провинцията по лични дела. От колеги разбрал, че е освободен, а описаните мотиви били несправяне с работата, уронване на престижа на службата и др.

По закон така и така от 2015 г. насам освобождаването и на зам.-председател на ДАНС може да се случи, извън оставка, невъзможност за изпълнение на задълженията дълго време, смърт и т.н., само "при тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на агенцията". Това става по предложение на председателя - вече новоназначения Пламен Тончев, до правителството. 

Според Недялков - освободен е заради точно обратното - защото добре се справял с работата си. И той, както и ГЕРБ, и Димитър Георгиев преди това, посочва като мотив (според него) разбиването на руската шпионска мрежа от служители в Министерство на отбраната. В ДАНС отговаря и за класифицираната информация. 

Недялков бе заместник и на бившия председател на ДАНС Владимир Писанчев, както и кандидат за постоянен председател преди събитията от 2013 г., когато правителството "Орешарски" изненадващо предложи, а парламентът назначи Делян Пеевски за такъв, заради което последваха над 400 дни на граждански протести (тогава по закон трябваше решение на парламента, а след това ГЕРБ промени закона и началник на ДАНС вече се назначава с указ на президента след предложение на МС - б.р.) 

През 2018 г. правителството "Борисов 3" определи Недялков като заместник-председател на ДАНС за срок от 5 години - длъжност, която заема от 2013 г. Решението се наложи поради изтичане на мандата му.