Служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че прокуратурата се опитва да спъва работата на МВР като образува на конвейр множество досъдебни производства и непрастенно изисква информация по тях от институцията. Според Рашков, това е доказателство, че държавното обвинение прави опит да саботира подопечното му ведомство. 

Той обяви, че сутрин, обед и вечер прокурори искали конкретна информаци от данни, при това такива, които да има бъдат предоставени до точно определен час - до 15 ч., до 17 ч. и т.н., без да се отчита фактът, че МВР имало нужда от технологично време, за да предостави исканото. 

Министърът гостува в неделната програма на БНР и коментира актуалните събития от последните дни, включително и твърдението си от преди два дни, че има сигнал от лице, което твъри, че е било заплашвано лично от Борисов. Тогава Рашков заяви, че има намерение да направи сигнала официален в прокуратурата, но днес каза, че не е сигурен дали има смисъл от такова действие. 

"Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор... Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?", обясни днес Рашков. 

Все пак той подчерта, че такъв бизнесмен и такива обвинения към Борисов наистина има, но отказа да влезе в подробности. Изрази надежда, че ако човекът имал смелост, щял сам да излеез пред медиите. 

Днес за пореден път силовият министър подхвана темата за скандала около евентуалните незаконни подслушвания на политици. По думите му, службите на подчинение на Борисов са "прилагали безогледно и незаконно СРС."

"Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване... Убедих се, че голяма част от използвалите СРС са газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси", заяви Рашков.