"Ботев" (Враца) запазва мястото си в Първа лига - на връх 100-годишнината на клуба. В бараж срещу "Септември" (София), третият във Втора лига, врачани спечелиха с 1:0 на стадион "Славия".

Победният гол падна в 75-ата минута от дузпа - несъществуваща, както пролича от видеозаписите. Нямаше контакт между защитник на "Септември" и Чавдар Ивайлов при ситуация в наказателното поле.

Съдията Драгомир Драганов бе атакуван остро от почти целия отбор на потърпевшите и се престраши да вдигне само един жълт картон, след като секунди преди това допусна грешка.

От 11-те метра Христо Златински реализира за 1:0. След двубоя ветеранът обяви, че това е бил последния мач в кариерата му.

"Ботев" (Враца) бе малко по-добър от опонента си, създаде повече голови положения. "Септември" се представи на добро ниво, а в последните минути и натисна, но стигна само до няколко центрирания пред вратата на фаворита.

В неделя от 19 часа е баражът за турнира Лига на конференциите между "Арда" и "Черно море".

Все още не е напълно ясно колко отбора ще играят в Първа лига от лятото и ако са 16, как ще бъде допълнена тя. Решение се очаква през следващата седмица.