Мъжът, нападнал с нож и ранил тежко полицайка във френския град Ла Шапел сюр Ердр, е арестуван, съобщи телевизия Бе Еф Ем, цитирана от Ройтерс. По-късно Франс прес съобщи, че задържаният е мъртъв.

След атаката той избягал, а преди да бъде задържан, успял да рани с огнестрелно оръжие двама полицаи. При ареста нападателят е бил тежко ранен и впоследствие е починал, съобщи Асошиейтед прес.

Според близък до разследването източник, цитиран от Ройтерс, извършителят е лежал в затвора, а затворнически служители докладвали, че там той се е радикализирал.
Източникът каза също, че мъжът, който излязъл на свобода през март, след като излежал присъда за насилие, е имал психическо разстройство.

По-рано френската жандармерия съобщи, че служителка на общинската полиция в града близо до Нант е била ранена от нападател с нож и животът й е в опасност.

Нападателят отнел оръжието на един от полицаите, опитал се да избяга с кола, но катастрофирал и продължил пеш.

Заради случилото се училищата в района са поставени под полицейска охрана.

Според телевизия Бе Еф Ем в издирването са участвали над 200 служители на реда. Националната жандармерия, цитирана от Франс прес, съобщи, че в операцията са се включили също три екипа с полицейски кучета, два хеликоптера и мобилни полицаи.

За момента мотивът за атаката не е известен.