Изтеглихме победителите в играта на списание „Клуб Z“. През май голямата награда бе осигурена от издателство „Сиела“  - „След бог“ от Ричард Докинс.

Корицата на "След Бог", издателство "Сиела".

Водещият хуманист на планетата Ричард Докинс се представя с поредна книга, която следва успеха на „Наука в душата”. „След Бог” е своеобразно продължение на неговата най-популярна книга – „Делюзията Бог”, и е насочена към новите поколения, които имат нужда от отговори на големите въпроси. Тези, които очевидно дава науката, а не религията. Вярата в безброй богове е съпътствала човечеството през хилядолетията. Тази вяра се предава с лекота от родителите, държавата и обществото на децата, които са беззащитни пред внушението, че конкретният бог на мястото, на което са се родили, съществува и е истинският.

Ричард Докинс разбива мита, че вярата в кой да е от боговете е нужна. И показва колко смислен, достоен и морален може да е животът след Бог. Големите въпроси намират своя отговор не в религията, а в науката. В дванайсет кратки, забавни и информативни глави Докинс описва как животът се е развил без създател. Той застава открито срещу твърдения, които векове наред са приемани без замисляне или под принудата на силата. Вярвате ли в Бог? В кой точно? Библията наистина ли е добрата книга? Вярата прави ли хората по-добри един към друг? Вглеждайки се отблизо във фактите, а не във фантазиите, „След Бог” учи да мислим самостоятелно по най-важните теми на нашето време.

​Ето и кои са победителите:

Plamen Stephanoff  – „След бог“ от Ричард Докинс, издателство „Сиела“;

Димитрина Йорданова Димитрова-Маргин – един абонамент за списание „Клуб Z“ (бр. 4 и 5 за 2021 г.);

Богдан Мицев – един брой на списание „Клуб Z“ (брой 5 за 2021 г.).

За да получат наградите си, късметлиите, които спечелиха, е достатъчно да изпратят съобщение във Facebook страницата на www.clubz.bg  или на списание "Клуб Z" в рамките на 30 дни след обявяването им. Оставете ни телефон, за да се свържем с вас, или направо ни напишете адреса си, за да ви изпратим наградата.

Допълнителна информация може да бъде получена на телефон 02/4 055 055, или на e-mail: office@clubz.bg.

Честито на победителите! А на останалите – късмет другия път.

Следващата ни игра започва на днес.