Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Странно условие за гостите в красива горска вила са включили хазяи в обявата си в AirBnB, разказва Buzzfeed - "САМО ЗА НЕВАКСИНИРАНИ".

Китната къщичка в западна Монтана, САЩ, била открита в офертите на популярния сайт от бивш журналист на изданието. Той се изумил на условието и решил да поразпита собствениците.

"За здравето и безопасността не само на гостите ни, но и на нас, всички гости, ваксинирани срещу COVID, нека намерят друго място за почивка, което допуска ваксинирани", пише още в описанието на обявата.

На въпрос каква е тази опасност, дамата, публикувала обявата, дала странно обяснение - че е "научно доказано", че получилите иРНК ваксина - като тези на "Пфайзер" и "Модерна" - отделят протеини от кожата и дъха си, които могат да предадат на неваксинирани хора.

Това, разбира се, е биологичен абсурд - всякаква следа от ваксината изчезва от човешкия организъм няколко дни след поставянето й. В добавка, нито една от ваксините на пазара не може да се размножава или разпространява.

След коментари в Twitter на журналиста, хазяите веднага му сигнализирали, че не е добре дошъл в техния имот. 

Но и AirBnB реагирали бързо - изтрили обявата и добавили правило срещу разпространяването на вредна за здравето дезинформация на платформата им.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.