На този етап Кубрат Пулев няма да влиза в политиката.  Не изключва обаче възможността след време да има своя партия. Кобрата също така не изключва и да се кандидатира за президент.

Така боксьорът отговори задочно от ефира на бТВ на поканата на лидера на КОД Петър Москов да се влее в редиците на партията, понеже имал позитивна енергия.

Благодари за поканата, но обяви, че вече я е отклонил.

"На този етап ще продължа да давам готина енергия на българите и на боксовия свят. Имам още какво да дам на бокса и на спорта". 

Определи Москов и сподвижниците му като "готини хора на фона на цялата политическата прослойка". Допълни, че не смята, че целта на поканата е била да бъде използван, а и него не можели да го използват. 

"Кой може да използа любовта, например?", попита Пулев.

"Аз съм от доста време политик. И то много добър политик" - заяви още Кобрата, посочвайки, че "промотира" България и "това хората да обичат България, да обичат себе си, да обичат българското".

Обяви още, че е водил и други разговори с политици, но останал с впечатление, че са само подтикнати от славата и се борят за власт. Много пъти са го канили с цел да го използват, но нямало как да приеме подобно нещо. Призна обаче, че има много приятели в политическите среди.

На въпрос би ли направил собствена партия, заяви, че "може би някой ден като реши - това е пътят". 

"Когато хората са готови, когато хората пожелаят. Непожелано добро, носи само зло."

По неговите думи много негови приятели са му казвали, че трябва да се включи в политиката.

"Да, защо не, защо да не вляза. Този ден може би е близо" - отговаряк им Пулев.

Той сподели, че е мислил за име на своята евентуална политическа формация и е харесал "Велика България", защото "в моята душа и моите мисли България е велика".

На въпроса дали би се кандидатирал за президент Пулев отговори:

"Защо не? Защо не?"

Но даде да се разбере, че в момента само тренира. Все пак, ако се кандидатирал, щял да чака подкрепа от българския народ. Не от партия. По неговите думи президентът Румен Радев би бил "добър съперник".

Според него страната има нужда от силно управление, а в момента "няма държавност и сме като разграден двор, където всеки може да се меси и да прави каквото си иска".

Първото нещо, което би направил като политик, е да повиши пенсиите, защото пенсионерите са в окаяно състояние. "Тъжно е, наистина е тъжно. 300 лева пенсии... Ние сме европейска страна".