КОД на бившия министър на здравеопазването на Бойко Борисов - Петър Москов все пак ще се яви в коалиционен формат на вота. Но не с ВМРО, НФСБ и "Воля", каквито разговори имаше, а с БЗНС и БДФ. Причината: самонареклите се "Българските патриоти" са проруски партии.

Това заяви Москов в интервю за БНТ днес.

Както е известно, след поредното разделение на националистическите партии, те пак решиха да се обединят, като лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов протегна ръце и към НФСБ, и към "Атака", и към "Воля" на Веселин Марешки, че дори и към отдавнашния си враг "Възраждане". Преди около месец бе обявено, че се водят раговори и Консервативно обединение на десницата на Москов. Но преди дни "патриотите" обявиха, че се явяват заедно на вота в състав ВМРО, партията на Валери Симеонов и тази на Марешки. Днес Москов обясни защо КОД не е в този състав. 

Имал персонален разговор с Каракачанов. "Неразбирането" и "невъзможността" да работят заедно били по две причини. Във ВМРО не разбирали че битката за консервативното е борба с комунизма - в т.ч. съвременният - е първата. А втората:

"Когато имаш в листите си Чуков, това ви превръща в проруска партия, не националистическа. Или когато ще се съюзяваш с "Атака" или "Воля", които искаха излизане от НАТО."

В случая Москов визираше Боян Чуков - офицер от външното разузнаване, Първо главно управление на Държавна сигурност. Както и множеството призиви на Волен Сидеров и Веселин Марешки да излезем и от ЕС, и от Алианса, в т.ч. да се проведе референдум по въпроса (което е противозаконно, б.р.).

"Виждам математически сбор" - посочи още Москов и допълни, че целта явно е, че "някой е решил, че Иван, Драган и Петкан ще са народни представители".

Така КОД ще се яви на вота с БЗНС и Български демократически форум на бившата парламентарна съветничка Жаклин Толева. БЗНС все още се оглавява от Николай Ненчев, също бивш министър от кабинета "Борисов 2", част от състава на бившия Реформаторски блок. На предходния вот БЗНС обяви, че ще се яви съвместно с НФСБ и "Воля", които се явиха под името "Патриотична коалиция – "Воля" и НФСБ" (а ВМРО сама, б.р.).

Днес Москов разви и предизборна стратегия, в която бе намесен и Кубрат Пулев. Щял да убеждава боксьора да се включи, за да прелее любовта на масите към него.

"Ще търся г-н Пулев и ще го моля и убеждавам - да прехвърли тази енергия"

 "На България й трябва енергия "за", а не енергия "против", заяви Москов.