„Нито един бивш собственик на "Левски" не е замесен в сегашните преговори, не е посредник в сделката и не е информиран по темата.”

Това заяви Наско Сираков пред "Дарик радио" по повод горещата тема в родния футбол от понеделник насам - смяната на собствеността в "Левски".

Изявлението му е по повод ширещите се спекулации за завръщане на Васил Божков или участие на Спас Русев в сделката.

Сираков каза на връх рождения ден на клуба, че нов собственик е напът да влезе на "Герена", като преговорите били на финалната права. Благодетелят искал да построи нов стадион и да направи силен отбор, който отново да се бори за титлата и да играе в евротурнирите. 

Настоящият мажоритарен акционер обаче не оповести име, а само каза, че бил англичанин с бизнес в Ню Йорк. Сираков оставал като президент.

Това отприщи догадки. 

Водещата е, че собственик на "Левски" става инвестиционния фонд BC Partners, който е основен акционер в "Юнайтед груп". Тя придоби наскоро "Виваком" и Нова телевизия. Именно по тази линия се спекулира с името на Спас Русев, който бил съдействал на Сираков.

BC Partners управлява капитали за над 40 милиарда долара по целия свят. Има бизнеси и в нашия регион.

Други споменавани имена са Леонард Блаватник, чийто корени са в Одеса, но от дълго време живее във Великобритания и САЩ, и Алекс Честърман, британски бизнесмен с интереси във футбола в родината си.