Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Много сме яки! Спряхме Русия.

Путин каза, че няма да строи “Южен поток”, защото България не дава. “Южен поток” вече става само за име на кръчма в София. И влиза в списъка на инфраструктурни проекти, където е Пашмаклийската железница (влакът за Смолян).

Според енергетици обаче дали ще има “Южен поток” зависеше не от България, а от Италия, която е големият потребител по трасето. Май там се е разсъхнала работата. Защото къде щеше да се дене годишен капацитет 63 млрд. кубически метра газ? По пътя на тръбата са България, Гърция, Сърбия, Словения, Хърватия, Унгария и Австрия. Поне половината от тези страни имат и алтернативно снабдяване.

В Австрия е газовият възел Баумгартен, където се събират газопроводи от Русия, Германия и Италия. Ние горим 3 милиарда кубически метра газ годишно, като 85 на сто от тях идват от Русия според официалната статистика. Имаме и малки собствени залежи. Сърбия и Хърватия изразходват годишно по 2,9 милиарда кубически метра газ, Словения – 850 милиона кубически метра, Австрия – 8,5 милиарда кубически метра, Унгария – 9,6 млилиарда кубически метра, Гърция – 3,9 милиарда кубически метра.Данните са от американската администрация за енергийна информация за 2013 година. Сборът им е 31,65 милиарда кубически метра – половината от проектния капацитет на “Южен поток”.

Годишното потребление на Италия е 70 милиарда кубически метра. Тя внася газ и под Средиземно море от Либия. Без нея сметката не излиза. Проектът е скъп (40 милиарда долара) и е чисто политически – да заобиколи Украйна.

И инвестицията в него става все по-трудно защитима при стремглаво падащите рубла и цени на петрола, които са вързани с международните цени на природния газ.

------

Този и други коментари от същия автор можете да прочетете ТУК.

Ключови думи

Коментари

Mariana

Изказването на Путин на мен ми прозвуча като бойна тръба за атака, насочена към всичко пропутиновско у нас! Тепърва ще наблюдаваме развихряне на активни мероприятия, струва ми се...а, да - и на протести като февруарските от 2013-а.

Освен това, вече е изхарчихме залудо 200 милиона в ЮЖЕН ПОТОК БЪЛГАРИЯ АД с Размер на капитала 397 606 000 лв.Половината са наши пари! А колко милиарда за любимото Белене?!

Нормално, всеки си играе играта, защо си мислиш че някой ще се грижи за нас. Лошото е че политиците ни не могат да проумеят да отстояват националните интереси на България.

Желев, провери в какво състояние ти е ректума и ако не е много як - започвай да го тренираш. Защото догодина янките идват със сондите за шистов газ. Искам да те видя тогава какви ще ги пишеш? И кой ще бъде якият тогава?

Русия изнася за Европа около 160 милиарда куб. м. газ годишно (при това количеството всяка година намалява). Пропускната способност на съществуващите газопроводи е около 250 милиарда куб. м. Така че, целта е не да се пренася допълнителна газ, а да се напълнят гушите на путиновите съратници от кооператива "Озеро", които строят газопроводите при цена 7 (!) пъти по-висока от нормалната Представители: ДИМИТЪР ИВАНОВ ГОГОВ, ЕГН: Свързани лица Държава: БЪЛГАРИЯ ЕЛКИН ИГОР АНАТОЛИЕВИЧ, Свързани лица Държава: РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ 10. 10. 2014 г. Начин на представляване: Заедно 09. 12. 2010 г. Съвет на директорите: Мандат: 25. 11. 2018 СТЕФАН БОЙЧЕВ РАДЕВ, ЕГН: Свързани лица БЪЛГАРИЯ ЖАКЛЕН ЙОСИФ КОЕН Свързани лица БЪЛГАРИЯ ДИМИТЪР ИВАНОВ ГОГОВ, Свързани лица БЪЛГАРИЯ ЛЕОНИД СЕМЕНОВИЧ ЧУГУНОВ, РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ ЕЛКИН ИГОР АНАТОЛИЕВИЧ, Свързани лица РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ

интересно,

Желев,в Пашмакли няма железница,а въздухът им един от най мръсните.Въпреки Пампорлово,Рожен и т.н.А иначе,по оригиналното заглавие беше за един друг поток,като опера.

България очаква да подпише споразумение с Катар за доставката на втечнен природен газ (ВПГ), както и катарски инвестиции за изграждането на голям терминал за такъв вид газ в Гърция. Той ще позволи да се диверсифицират доставките на "синьо гориво" за балканските страни. "Обсъдихме тези въпроси с Катар и сме доволни от резултатите от разговорите с катарското ръководство", заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в интервю за излизащия в Доха вестник Gulf Times, цитирано от bTV.

И тоя газ ще е двойно по-скъп от Южен поток, това казаха ли го?

ПРИЗИВА Е ДА ЗАЕМЕМ ПОЗА ПАРТЕР ЧЕ КЛАТЕНЕТО ТЕПЪРВА ПРЕДСТОИ КАЗАЛИ СА ХОРАТА ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВАШ С ГОЛ Х-- МАКАР ДА ИЗГЛЕЖДА МЕК

джелев

Джелев е много зле. Как може да направиш извод, че след като падала рублата, то за Русия инвестицията ставала трудно защитима. Точно обратната икономическа логика е. Елементарно е..., от такива огнянминчевци и илиянвасилев и смее на това дередже.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.