Георги Попов, дясната ръка на Васил Божков, се прибира утре в България. Това съобщи самият Божков във фейсбук.

Попов е обвинен за съучастие в организирана пресътпна група с лидер Божков. Също като Божков той получи обвиненията си задочно, тъй като от януари миналата година е заедно с него в Дубай.

Попов, който е вицепрезидент на "Нове холдинг", се водеше собственик на 86,6% от акциите на "Левски".

В профила си в социалната мрежа Божков прилага декларация от името на международната адвокатска кантора "Charles Russell Speechlys", в която се казва, че Попов "доброволно e подал искане и е приел да се осъществи процедурата по екстрадиция". Изрично е подчертано, че това се случва по собствено желание от страна на Георги Попов, а не след решение на съда, каквото дело изобщо не е водено в Обединените арабски емирства.

За пръв път Георги Попов бе „осветен“ медийно през 2000 г., когато купи - чрез "Йорсет Холдингс" (България) ЕООД - активите на фалиралата "Първа частна банка" в полза на Васил Божков.

Според Търговския регистър името на Георги Попов фигурира в 42 фирми, осем от които са прекратени, т.е. не съществуват. И най-малко две трети от останалите дружества са свързани с хазартния бизнес на Васил Божков. Докато Божков контролираше основният пакет акции в ПФК "Левски", техен формален собственик бе отново Попов. 

Георги Попов е бил агент на Първо главно управление на ДС, т.е. на външното разузнаване.