Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

32 души от "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани след Нова година, включително и по време на предизборната кампания. 12 от тях са подслушвани от “Вътрешна сигурност” на МВР, 12 от ДАНС, а останалите 8 от ГДБОП. Това заяви съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов.

Той призова вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков да направи проверка.

Атанасов допълни, че той и другият съпредседател на ДБ Христо Иванов били подслушвани от различни служби. Според информацията на Атанасов придобитите с тези СРС-та материали, дешифрирани на хартия, миналата седмица са унищожени във “Вътрешна сигурност”. Все пак има две места, на които няма как да няма следа за СРС-тата. Едното е в съда, където се съхранява регистър на разрешенията за прилагане на СРС-та, а другото място е в ДАТО и ДАНС, която има самостоятелно звено за прилагане на СРС, казва Атанасов.

В ДАНС е разпоредена вътрешна проверка във връзка с твърдения в медиите за неправомерно използвани от СРС спрямо политици, съобщиха от агенцията.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.