„Левски“ официално потвърди тиражираната снощи от спортни медии новина, че Славиша Стоянович няма да е треньр на отбора през следващия сезон.

„Левскари,

Във връзка с появилите се информации относно взаимоотношенията между „ПФК Левски“ и Славиша Стоянович, искаме да Ви уведомим, че г-н Стоянович ще изпълнява задълженията си на старши треньор на представителния отбор до края на сезон 2020/2021 г. в Първа пофесионална лига, след което контрактът му няма да бъде продължен.

Всички в „ПФК Левски“ изказваме своята благодарност и признателност на Славиша Стоянович и неговия екип за всеотдайната работа и му пожелаваме бързо и пълно възстановяване от тежко прекараната COVID инфекция, много здраве, лични и професионални успехи!", се казва в съобщението.

До края на сезона „Левски“ има два мача - днешното домакинство на „Ботев“ (Пловдив) и гостуване на „Черно море“. Могат да се окажат и три, ако тимът някак се добере до седмото място, от което следва бараж за новия евротурнир Лига на конференциите.

Повече от месец начело на „сините“ е Живко Миланов, който е асистент на Стоянович. Словенецът със сръбски паспорт прекара трудно коронавируса и се появи на мач едва преди броени дни. Стана ясно, че вече присъства и на тренировки.

Славиша Стоянович бе назначен за старши треньор на „Левски“ на 9 ноември м.г. Той пое поста именно от Миланов - и тогава временен наставник, но реално наследи подалия оставка Георги Тодоров.

Не е ясно дали на Миланов ще бъде даден шанс и от лятото, или ще се търси друг вариант. 

А Стоянович отново си тръгва преждевременно от „Герена“ - подобно на 2018-а, но този път поне изкара шампионата.