Два кръга преди края на първенството "Левски" остана на четири точки от заветното този сезон за тима седмо място. И двата днешни двубоя от първата четворка на втората осмица завършиха наравно - по 1:1.

Такъв е резултатът първо от срещата "Ботев" (Пловдив) - "Черно море", а след това и на "Левски" - "Царско село".

Мачът на "Герена" бе равностоен, интересен, че и напрегнат. 

И двата тима удариха по една греда преди почивката. Първо Стефан Христов от състава на гостите, а след това и Адриян Краев. Страхотен пропуск направи Билал Бари от "сините".

След почивката съдията Ивелин Занев можеше да отсъди по една дузпа за съперниците, както и да изгони Христо Попадийн от "Царско село".

В 63-тата "царете" поведоха с прекрасен гол на Андерсон Кордейро, който с удар от средно разстояние с левия крак прати топката в горния десен ъгъл на вратата.

"Левски" се стресна и само десет минути по-късно изравни от дузпа - чрез Борислав Цонев, който заедно с брат си Радослав влезе като смяна. Двамата доста промениха начина, по който изглеждаше "Левски".

До края победата можеше да отиде във всяка от двете посоки. Вратарят на домакините Звонимир Микулич трябваше да се намесва в доста трудни за него ситуации. Както и Джони Пласид от другата страна.

Стигна се и до размяна на любезности между футболисти.

По-рано в Пловдив Стефан Станчев изведе "моряците" напред и победа щеше да означава много за тях. След почивката обаче Атанас Илиев изравни.

До края "Левски" приема "Ботев" и гостува на "Черно море".

Тимът на Илиан Илиев е с 42 точки, "сините" имат 38, "Царско село" - 37, а "Ботев" - 26.