Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първите предизборни дебати между кандидатите за канцлер в Германия започнаха вчера вечерта, като един срещу друг се изправиха кандидатът на социалдемократите и финансов министър в това правителство Олаф Шолц и кандидатката на Зелената партия Аналена Бербок.

Дебатът бе по-скоро приятелски разговор, в който двамата кандидати не се нападаха и избягваха да спорят, коментираха анализаторите. Особено внимателна бе Аналена Бербок, която явно държеше да не показва агресия. 

От това се възползва съперникът й Шолц – политик с голям опит, който се представяше през цялото време като спокоен, уравновесен човек, видял какво ли не в политиката и напълно квалифициран да заеме върха й.

Двамата се разгорещиха чак към края на дебатите, когато темата бе кой трябва да плати за енергийната политика на страната и преминаването й към екологични източници. Бербок настоя, че цената на емисиите СО2, която сега се разпределя като данък върху бензина и имотите, трябва да се повиши за сметка на индустрията и наемодателите.

Шолц пък настоя да отпадне прехвърлянето на цената върху гражданите. 

"Не можем просто да си пожелаваме бъдещето, трябва да го изработим", контрира Шолц на няколко пъти идеите за зелена политика на Бербок. 

Малко преди дебатите Бербок предизвика фурор в медиите с предложенията си за отпадане на вътрешните полети в Германия. За да е възможно това, трябва цените на пътувания с влак да се изравнят с тези на самолетите. В момента вътрешните полети в Германия струват около 100 евро, докато за същата отсечка билетът за влак може да стигне и 300 евро.

Според анализите на дебата Олаф Шолц се е представил по-добре.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.