Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

10 000 лв. гаранция е наложена на бившия шеф на Пътна полиция-София и настоящ началник на Охранителна полиция-Асеновград Тенчо Тенев.

Новината съобщи бТВ, цитирайки пловдивската прокуратура. Мярката за неотклонение е наложена в петък вечерта и затова медиите не били уведомени.

Тенев беше арестуван на 11 май по разследване за длъжностни престъпления.

Според прокуратурата като началник на "Охранителна полиция" той е нарушил правилата за дарения в системата на МВР и е сключил договори за над 10 хил. лв.

В същото време е избрал и две фирми, близки до негови познати, които да изградят видеонаблюдение на РПУ-то в Асеновград и да ремонтират служебните автомобили, твърдят още от държавното обвинение.

В къщата му в хасковското село Крум пък били открити над 500 незаконни боеприпаса, твърдят от прокуратурата. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.