Битката за шампионската титла на Испания - най-интересната от години, ще бъде решена в последния кръг идната събота.

"Атлетико" (Мадрид) има 83 точки, а градският му съперник "Реал" - 81. Извън играта за финалния спринт са "Барселона" и "Севиля", за които остава малката утеха, че ще играят в Шампионската лига.

Снощи не мина без инфарктен развой за лидера. "Дюшекчиите" имаха много труден мач срещу "Осасуна" у дома и се оказаха в губеща позиция. Анте Будимир попари мадридчани в 75-ата минута.

Все пак "Атлетико" не падна духом - Ренан Лоди изравни в 82-ата, а Луис Суарес осигури трите точки в 88-ата.

Сезонът за "Барселона" практически приключи след 1:2 срещу "Селта" на "Камп Ноу". Лео Меси откри резултата в 28-ата, но след това се проявиха слабостите в играта на "блаугранас". Точките на Барса са 76. 

Поне женският отбор на каталунците е на ниво - спечели Шампионската лига с 4:0 на финала над "Челси". Двубоят се игра в Гьотеборг, а първият гол падна още в 1-вата минута (автогол). Крайният резултат бе оформен в 36-ата.

В същото време в Ла Лига "Реал" измъкна 1:0 от "Атлетик" в Билбао в гол на Начо в 68-ата. И се надява до последно.

В събота от 19 часа "белите" приемат "Виляреал", който е в напреварата за местата за Лига Европа, но много повече ще мисли за финала срещу "Манчестър Юнайтед" в Гданск.

На пръв поглед задачата на "Атлетико" изглежда по-трудна - гостуване на "Валядолид", който води отчаяна битка за оцеляване и ако не спечели, със сигурност отива в Сегунда. Победа няма да стигне на тима - трябва да разчита на грешки на "Уеска" и "Елче", които домакинстват съответно на "Валенсия" и "Атлетик" (Билбао). Двата тима са с равен актив и две точки повече от "Валядолид".