Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ГЕРБ отговори остро на обвиненията, които президентът Румен Радев отправи днес към преждеуправлявалите в интервю за БНР. 

Бившата министърка на труда и социалната политика Деница Сачева каза, че бюджетът не е актуализиран, защото той разполага с достатъчен резерв, а зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов обвини Радев във външнополитическо двуличие. 

 
Часове по-рано Радев каза, че Бойко Борисов е вързал ръцете на служебното правителство, като е отказал да внесе актуализация на бюджета и че е заложил "дистанционно" управлявани бомби във финансите на държавата срещу назначения от президента кабинет.
 
Всички социални плащания са гарантирани до кая на юни и нито една от мерките, въведени от кабинета "Борисов", не е спряла да действа, посочи Сачева. И без актуализация служебното правителство е намерило пари за добавката от 50 лева за пенсионерите за неговия двумесечен мандат, каза тя.

"Не може да се говори затова, че бюджетът е издънен, че в хазната няма пари, че има нужда от актуализация на бюджета. След като 318 милиона бяха намерени буквално за една нощ", заяви Сачева пред БНТ.

Кабинетът "Борисов 3" е бил упрекван, че купува гласовете на пенсионерите с добавката от 50 лева, но предизборната кампания на президента върви още преди началото на изборите на 4 април, добави тя.

"Логичният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лева, които им обеща в рамките на това служебно правителство", попита Сачева.

ГЕРБ призова президентът да заяви ясна позиция по случая с репресиите срещу руския опозиционен лидер Алексей Навални и за разкритата шпионска мрежа, която е работела у нас в полза на Русия.

"Президентът в момента се опитва предизборно и преди собствените си избори да лъже всички едновременно. На едните да казва, че е прозападен, на другите да казва, че е проруски, да се обръща, да намигва към Дубай, чрез назначения в служебния кабинет и в крайна сметка да държи в плен българските институции", каза Митов пред националната телевизия.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.