Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов е освободен заради използването на сила при потушаването на протестите срещу правителството на Бойко Борисов на 2 септември миналата година. Това показват публикуваните на сайта на правителството мотиви, с които служебният министър-председател Стефан Янев предлага на президента Румен Радев да прекрати правомощията на Иванов.

„Правомощията на главния секретар на Министерството на вътрешните работи - главен комисар Ивайло Стефанов Иванов, се предлага да бъдат прекратени във връзка с нарушение на основни принципи за работа в МВР, изразяващо се в незачитане и негарантиране на правата и свободите на гражданите и тяхното достойнство, като и в липса на обективност и безпристрастност, с което е накърнил престижа на МВР както пред служителите на МВР, така и пред обществото", пише в мотивите.

Според тях "при неутрализиране на протеста служителите на МВР допуснаха грешки от организационен и тактически порядък".

"Въпреки твърденията на главен комисар Ивайло Иванов, че операцията на полицейските органи е „перфектно организирана“ и са се справили „професионално“, вечерта на 2 септември 2020 г. в гр. София напрежението между органите на реда и протестиращите ескалира и се допуснаха сблъсъци - пише още в документа. - Пострадаха в различна степен лица с агресивно поведение, но също така и мирни протестиращи граждани, и журналисти".

Той посочва, че случилото се е намерило отзвук "в позициите на редица международни правителствени и неправителствени органи и организации" и че социологически проучвания показали, "че обществото иска промяна и не толерира полицейското насилие".

Коментари

....

Да ликвидираме полицията като институция и после ще е рай у нас за всякакви протести, нале? Толкова толерантна полиция като нашата няма никъде по света, но разбира се, сме на челно място по критикари. Същото важи и за ковид-ограниченията.
Apollo XIII's picture
Apollo XIII
turbulentus

Или си безочлив

или си без мозък, но и в двата случая се държиш като интернетен трол.

друго цели РРадев

не рай за протести, а анархия, скандали, кървища и едни "зелени човечета" с униформи без знаци, говорещи руски език ще въдворят ред!

Главното секретарче

Това момченце с овчия поглед и ментално е на нивото на стадните животни, еле пък ако овчаря е Бацко шофьорчето. По безмозъчно същество нада ли можеше да се сложи на този пост, но това бе характерно за кадровата политика на Тулупа, така че смяната му е съвсем логична.

Хм?

Главният секретар на МВР достойно защити полицаите, когато РРадев го извика на килимчето да му се кара! Това мъжко поведение не се хареса на отмъстителния прост червен президент! Е, сега отмъщава! Лошото е че в момента РРадев е подарил МВР и НАП на Черепа!! Помните ли този цитат от преди година: "Вярвам повече на бизнесмена Божков, отколкото на прокурора Гешев"???? Каза го РРадев.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.