Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Служебното правителство ще продължи да изплаща помощ от 50 лв. за всеки пенсионер в рамките на мандата си. Това обяви министърът на социалната политика Гълъб Донев след първото засенание на кабинета днес. Темата за социално-икономическите мерки заради пандемията бе сред основните на сбирката, както съобщи още сутринта премиерът Стефан Янев. 

Министърът припомни, че осигуреното финансиране за повечето мерки е до края на май, на някои - до края на юни месец. 

"Съзнаваме, че се намираме в тежко положение и обществото очаква решения", заяви Донев. Не става ясно днес откъде ще се осигурят нужните пари за продължаване на помощта за пенсионерите.

Грубата сметка е, че месечно добавката от 50 лв. струва на бюджета около 100 млн. лв. 

Финансовият министър Асен Василев каза, че продължават разговори с министрите на икономиката и туризма за мерките в помощ на бизнеса.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.