Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Някога легендарната марка Motorola ще разработва технология за безжично зареждане от разстояние, стана ясно след обявено от компанията партньорство с Guru Wireless. 

Двете компании обявиха, че следващите смартфони на компанията ще се възползват от нея. Детайли не се разкриват, но те обещават "качество, енергийна ефикасност и сигурност".

Следващата стъпка в зареждането е от разстояние - след като намотки вече могат да минават през корпуси на смартфони, но само няколко милиметра, и "безжично" все още означава телефонът да е вързан на едно място.

Компанията Motorola, някога гигант при мобилните телефони, преживя трудности покрай преминаването в света на смартфоните - но в последните години се възстанови с класически и умерено скъпи устройства като Moto G и Moto One. Но компанията освен това експериментира - като предложи първия сгъваем Razr с гъвкав дисплей преди две години, модерна версия на стария емблематичен дизайн.

Motorola, сега собственост на китайците от Lenovo, също така пробва смартфони с модули. И също така в началото на тази година показа технологично демо на тяхна зареждачка, която подаде ток към два смартфона едновременно - от разстояние. Прототипи на тези технологии виждаме в последните 2 години, като Xiaomi и Apple също разработват свои версии.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.