Историческа вечер за ЦСКА-София - тимът записа първа домакинска победа срещу "Лудогорец" за първенство - 4:1. И за първи път вкара повече от два гола на "орлите" в един двубой.

"Червените" пометоха съперника си, който преди дни получи шампионската си титла и доиграва сезона до края.

Юрген Матей откри в 4-ата минута. В 54-ата Бисмарк Чарлз удвои. Малко след това Сисиньо намали, но Мено Кох моментално върна аванса на ЦСКА-София.

В добавеното време влезлият от скамейката Жорди Касейдо реализира от дузпа за 4:1. Това е най-тежката загуба за "Лудогорец" в родния футболен елит. Наскоро тимът на Любослав Пенев би този на Валдас Дамбраускас и за Купата.

Феновете на ЦСКА-София създадоха ад за Кирил Десподов, който бе освиркван и обиждан през целия мач, а към него летяха и предмети от трибуните, когато изпълняваше ъглови удари. Проехтя и познат рефрен по адрес на бившия вече премиер Бойко Борисов.

С успеха ЦСКА-София изпревари с три точки "Локомотив" (Пловдив) в битката за второто място. Вчера "Локо" направи 0:0 с "Берое". Същият е и резултатът от днешния мач "Арда" - ЦСКА 1948.

Двубоят, преминал при доста наелектризираща обстановка на ст. "Българска армия", започна с минута мълчание (с ръкопляскания всъщност) в памет на Георги Димитров-Джеки. И сякаш в негова чест ЦСКА-София заби две попадения с глава на 2-мата централни защитници.

Тимът на Любослав Пенев излезе доста по-мотивиран и амбициран от "Лудогорец", в състава на който липсваха няколко футболисти - оставени в почивка, но и наказани от срещата с "Локомотив" (отново загуба).

Началото даде криле на домакините. Преди почивката "зелените" не стигнаха до удар във вратата. ЦСКА-София действаше с много агресия, а и Любослав Пенев успя да изненада съперника с тактически ходове.

Втората част започна по същия начин - асистенция на Греъм Кери и гол този път на Чарлз. 

"Лудогорец" намали в 60-ата с хубав гол на Сисиньо (пас на Десподов), но веднага се стигна до статично положение и ново "заспиване" в отбраната на гостите, наказано този път от Мено Кох.

Последните минути бяха нервни и напрегнати. Съдията Георги Кабаков спести директен червен картон на Мавис Чибота от тима на шампионите, но малко по-късно му вдигна втори жълт.