"Позорно е в българското народно събрание да няма патриоти".

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ. Така той коментира перспективите пред ново патриотично обединение, което да се яви на парламентарните избори. На последния парламентарен вот патриотите се явиха по отделно и нито една от тези партии не влезе.

Симеонов разказа, че от НФСБ са поканили на разговори всички патриотични партии, за да може да се обедини патриотичният вот. Идеята била те да се съберат на една маса, но това не се получило. За това имало разговори с тях по отделно. Сред поканените била и партия "Възраждане", но засега тя е отказала да разговаря. С "Атака" също нямало да има разговори. Според Симеонов хората на Волен Сидеров са пропиляли своя шанс.

"Патриотичното пространство наброява между 350 и 600 хил. човека. Ние имаме задължение към нашите избиратели. Останалите избиратели какво коментират не ни интересува".

Така Симеонов коментира мненията, че патриотите се събират отново само защото са останали извън парламента.

Като най-голям проблем в работата на 45-ия парламент той изтъкна отпадането на ограниченията за създаване на изборни секции в държави извън ЕС. Според него така се създава възможност Турция директно да влияе на вътрешната политика в България.

Симеонов коментира и дали е възможно да има нова коалиция с ГЕРБ.

"Нито го мислим, нито го планираме. Целта е патриотите да имат присъствие в парламента. С кого ще се коалираме впоследствие, можем само да предполагаме. Коалицията с ГЕРБ не е много  възможна, нито би била успешна. Всичко показва, че ГЕРБ намалява подкрепата. Следващото управление ще бъде формирано от широка коалиция - повече от три партии", каза още Симеонов.

Според него има умора от ГЕРБ и негативно отношение към личността на Бойко Борисов.

"Негативите понесохме и ние, без вина виновни", коментира Симеонов.