Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германия промени днес закона за защита на климата, поставяйки си много по-амбициозни цели за бъдещето. Една от основните задачи е страната да успее да намали до нула вредните емисии още през 2045-а, а не през 2050 г.

Законът бе променен след натиск от екологични движения, най-вече от прочулото се младежко протестно течение „Фрайди фор фючър“. То настоя да се защитят по-добре правата на бъдещите поколения и да се вземат незабавни мерки за спасяване на планетата.

Най-стриктни задължения за намаляване на вредните емисии ще понесе индустрията. До 2030 г. ще бъдат затворени всички въгледобивни мини в страната. Обикновените граждани също ще понесат своя дял от усилията. Всякакви ремонти и санирания вече ще са обвързвани със задължителни климатични стандарти - например изолации, които да намаляват нуждата от отопление до минимум.

Данъкът за бензин ще се обвърже още по-тясно с изхвърлянето на вредни емисии от автомобилите. Ще се ускори производството на водород за индустрията.

За изпълнението на всички тези цели се предвижда в следващия бюджет да се отпуснат допълнителни 8 милиарда евро.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.