Мъж е стрелял пет пъти по жена и се е самоубил в мотриса на столичното метро, съобщи БНР

Престъплението е станало на метростанцията на летище София, а сигналът е подаден в 14:20 ч. 

Пристигналите на място три екипа на "Спешна помощ" и МВР са открили жената в безпомощно и много тежко състояние, но с жизнени показатели, докато мъжът е бил починал. Близо до тях е намерен и пистолет "Макаров", притежаван законно от мъжа, който е имал трудов договор като охранител и е роден през 1958 г.

Причините се изясняват, работи се по версия за лична драма.

Жената е с четири огнестрелни рани - една в главата, две в гърдите и една в корема. Интубирана е на място и откарана в болница "Св. Анна". Тя е родена през 1965 г.

„Жената е в кома. Има реална опасност за живота й в следствие на раните. Една от тях е в главата с входно-изходно отверстие. Другата рана е в дясна гръдна половина. Всяка рана е животозастрашаваща. В болницата са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала. Жената е в операционна зала, където подлежи на коремна и на неврохирургична операция”, обясни директорът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков пред Нова тв.

Две операции са за стабилизиране на жената преминаха. Тя вече е въведена в реанимация за последващи действия.

„В 14,24 часа получихме сигнала за двама окървавени. Веднага е тръгнала една линейка, а след нея - още две. На място екипите установяват мъж, който е починал, и жена на видима възраст около 50 години в много тежко състояние”, съобщи говорителят на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

Градският прокурор Илияна Кирилова обяви пред репортери, че сигналът е подаден от машиниста. По първоначална информация няма свидетели на инцидента. Първите свидетели са ги видели в безпомощно състояние. Самоличностите на двамата не се обявяват. Уточняват се отношенията им.

Освен пистолета е открит и самолетен билет. Мъжът и жената не са криминално проявени.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Не се допускат хора в района. Метрото в тази посока работи до станция "Искърско шосе". Пътниците се превозват с автобус 84. Работата на летището не е нарушена.