Юношите Марин Петков и Мартин Петков са с основна заслуга за победата на "Левски" над "Ботев" (Пловдив) като гост в Първа лига - 1:0. Мартин асистира на 17-годишния Марин в 21-ата минута.

Вратарят Николай Михайлов, който се завърна под рамката след дълго търкане на скамейката, също има голям принос, той спаси при няколко отлични възможности за домакините.

Така "Левски" записа втора поредна победа в първата четворка на осмицата, в която се води битка за седмото място. Сега "сините" изостават на 7 точки от "Черно море", който е на позицията, а до края остават четири двубоя. В следващия кръг "Левски" приема варненци на "Герена".

"Ботев" записа пета поредна загуба и макар и да направи пропуски, и днес не убеди, че върви в правилната посока с треньора Азрудин Валентич.

"Левски" отбеляза важен от психологическа гледна точка гол. След което Николай Михайлов блокира опитите на Маркиньос, Славчо Шоколаров, Току и Атанас Илиев да го преодолеят. 

По-рано в неделния ден "Черно море" и "Царско село" направиха шоу във Варна - 3:3. И тази среща започна с минута мълчание в памет на починалия Георги Димитров-Джеки, с когото ще се простим във вторник.

"Моряците" изпуснаха победа, с която можеха да са далеч по-спокойни за седмото място, даващо право на бараж за евротурнирите.

Панайотов откри в 7-ата, а десет минути по-късно Костадинов изравни. В 20-ата Дробаров вкара за 2:1, а в 43-ата Илиан Илиев-младши осигури отличен аванс на "Черно море".

"Царете" обаче не развяха бяло знаме и стигнаха до равенство, което им позволи да останат на 6 точки от своя съперник. Балтанов и Манев наказаха отпускането на домакините в 75-ата и 84-ата.