Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия одобри днес споразумение с „Пфайзер“/„Бионтех“ за закупуването на до 1,8 милиарда дози от ваксината на американско-германския производител срещу COVID-19.

Новината съобщи в туитър председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Става дума за закупуването на 900 милиона дози с възможност за още толкова до края на 2023 г.

Сделката, която има подкрепата на страните членки, предвижда не само производството на новите ваксинни дози, но и всички основни компоненти за тях да бъдат с произход ЕС, уточнява Ройтерс.

„Ще последват други договори и ваксинни технологии”, обещава още председателят.

И допълва, че в момента Брюксел се подготвя за следващите етапи от своя отговор на пандемията – усилващи ваксини, справяне с възможни щамове на вируса и разрешаване на ваксинирането на деца и тийнейджъри.

До този момент ЕК е осигурила 2,3 милиарда дози от шест компании до края на тази година. По данни на Комисията от вчера 27-те страни членки на ЕС са получили до момента около 200 милиона дози.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.