Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премахването на патентите за ваксините срещу COVID-19 няма да реши проблема с пандемията в дългосрочен и средносрочен план.

Такова мнение изрази председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„Мисля, че трябва да сме отворени за такива дискусии, но когато си тръгнем, да имаме поглед върху тях на 360 градуса. Защото ние се нуждаем от ваксини сега за целия свят. И в краткосрочен, и в средносрочен план премахването на патентите няма да реши проблемите. В този аспект на първо място е необходимо споделяне на ваксини, на второ -  износ на произведените ваксини и на трето - инвестиции в разширяването на капацитета на производителите им“, отговори тя на журналистически въпрос.

Фон дер Лайен говори на пресконференция в първия ден на социалната среща на ЕС на върха в португалския град Порто.

Американският президент Джо Байдън предложи да се премахнат патентите за ваксините срещу коронавируса за кратък период. По думите му това ще ускори производството им.

Против тази логика се обяви германският канцлер Ангела Меркел. Тя се мотивира, че всяка иновация се крепи на защитата на интелектуалния продукт.

От Европейската комисия съобщиха, че очакват САЩ да внесат пояснения по предложението.

Ключови думи

Коментари

Ъ-ъъъъ...

На "прогресивна" Европа космически лъч не можеш вкара отзад. Алчни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.