Старт на ремонти в София ще затворят улици. 

От утре, 8 май, започва вторият етап от реконструкцията на столичния булевард „Тодор Каблешков“, съобщават от общината. Ремонтът ще е на северното платно в участъка между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад“. Кръстовището с ул. „Костенски водопад“ остава отворено за движение. Движението в участъка между ул. „Костенски водопад“ и бул. „България“ ще бъде двупосочно в новоизграденото южно платно, по една лента в посока, и ще бъде силно затруднено.

След приключването на този участък ще започне работа в следващият към ул. „Луи Айер“. 

От понеделник, 10 май, започва цялостната реконструкция на подземната инфраструктура по ул. „Цар Иван Шишман“ в отсечката от ул. "Ген. Паренсов" до пл. "Народно събрание".

През първите 5 месеца ще работят екипи на „Софийска вода“АД и „Топлофикация“ АД. Целта е да се подмени ВиК мрежата, която е от 1901 г., както и да се изгради нов магистрален топлопровод. През септември по план би следвало да започне и цялостното обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението, а водата от водосточните тръби ще бъде заустена в канализацията. А ремонтът на "Шишман" е планиран да тече цяла година. Проходими ще бъдат само тротоарите. За три седмици ще бъде затворено кръстовището с ул. „Гурко“, ще бъде положена временна настилка и ще бъде отворено.

От 12 май започва вторият етап на ремонта на ул. „Николай Коперник“ от бул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“. Миналата година бе изграден участъкът от бул. „Цариградско шосе“ до ул. „Шипченски проход“. Автобус №72 ще се движи по ул. „Коста Лулчев“.

От 13 май ще заработи и контактен център за информация и подаване на сигнали. Той ще работи всеки четвъртък между 11 и 12 часа. За сигнали и допълнителна информация – тел. 02 9377 240 имейл remonti@sofia.bg