Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът на Ирак Бархам Салих обяви вчера, че неговата страна е била домакин на няколко кръга разговори между саудитски и ирански представители, с което потвърди по-ранни съобщения за тези срещи, предаде ДПА.

Разговорите бяха "повече от един", каза Салих по време на онлайн дискусия на мозъчния тръст Бейрутски институт. По думите му разговорите са били "важни и забележителни". На въпрос дали тези контакти са довели до някакъв значим напредък по кризата в Йемен иракският президент отказа да съобщи подробности.

Сунитското кралство Саудитска Арабия оглавява военна коалиция, която подкрепя йеменското правителство във войната му с шиитските бунтовници хуси, подпомагани от Иран.

Изявлението на иракския президент идва по време, когато Рияд и Техеран смекчиха тона и заявяват, че са готови за помирение. Саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е казвал, че неговата страна се стреми към позитивни и специални отношения с Иран. Думите му бяха приветствани от иранско външно министерство.
Двете държави влошиха отношенията си през 2016 г. и понастоящем са замесени косвено в няколко конфликта, вкл. този в Йемен, припомня ДПА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.