"Левски" победи "Царско село" с 2:0 в първия мач на двата отбора от втората фаза на шампионата. "Сините" и "царете" са в четворката, която води битка за седмото място, даващо право на бараж за последната квота за евротурнирите.

По-рано днес "Черно море" спечели с 3:1 срещу "Ботев" (Пловдив) във Варна.

"Левски" взе първи мач от 21 март (шест кръга), а оттогава не беше вкарвал и гол. 

17-годишният Марин Петков откри в 9-ата минута. В 88-ата влезлият като смяна Борислав Цонев удвои. Халфът не бе излизал на терена от миналата есен, когато скъса коленни връзки. Пред завръщане на терена е и неговият брат близнак Радослав, който получи сходна травма.

"Левски" можеше да удвои още в края на първото полувреме. В началото на втората част имаше вратарски намеси и от двете страни.

"Царско село", който имаше инициативата, но днес не му спореше, бе най-близо до изравняването малко преди края. Емануил Манев не уцели рамката от няколко метра. Малко след това Цонев удвои.

Край морето местният тим набързо поведе с два гола. Родриго бе точен в 3-тата, а малко след това и от дузпа. Юношата на варненци Атанас Илиев намали за "Ботев" в 25-ата, но в 36-ата Зе Гомеш се разписа за 3:1. 

От края на първото полувреме "канарчетата" играха с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Филип Филипов.