Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Баварските власти отмениха за втора поредна година фестивала "Октоберфест" заради пандемията от новия коронавирус, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Организаторите обясниха, че все още има твърде много рискове за домакинството на фестивала, който привлича туристи от цял свят.

Баварският премиер Маркус Зьодер каза, че са взели трудно решението отново да отменят традиционния фестивал, но трябвало да го сторят, защото случаите на COVID-19 упорито не намаляват и германските болници са претоварени с пациенти.

В Германия все още е в сила локдаун, събиранията на много хора на едно място са забранени. По данни на националния институт "Роберт Кох" новите случаи в Бавария са средно 145,4 на 100 000 души седмично.

"Октоберфест" традиционно събира около шест милиона посетители от цял свят и трябваше да се проведе от 18 септември до 3 октомври. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.