Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Тазгодишният „Октоберфест“ в Бавария няма да се състои. Това съобщи вестник „Билд“, позовавайки се на премиера на Бавария Маркус Зьодер и кмета на града Дитер Райтер. Двамата ще обявят решението си утре в 9 сутринта.

„И двамата имаме еднаква преценка за ситуацията и сме скептични, че такъв празник, с такъв мащаб и толкова гости от цял свят може да се проведе в настоящата ситуация“, е казал Зьодер.

Правителството в Берлин вече реши, че всички големи събития в страната се отменят най-малкото до края н август. Биреният празник „Октоберфест“ се провежда от 19 септември до 4 октомври, но според специалисти дотогава няма да има още лекарство или ваксина срещу коронавируса, а без тях епидемията може да се контролира само чрез социални ограничения.

Всяка година около 6 милиона души посещават традиционния бирен фест в Бавария.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.