Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

България получи нова пратка ваксини тази сутрин. Пристигнаха 273 780 дози от препарата срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех".

Те ще бъдат разпределени до всички точки на страната, съобщиха от логистичния център.

Всяка седмица през месец май очакваме приблизително такова количество РНК ваксини, а през юни пратките да са по над 400 хиляди дози. Така в периода април - юни общият брой трябва да достигне 5,5 млн.

През миналата седмица България получи 138 000 дози от препарата срещу COVID-19 на "Пфайзер"/"Бионтех".

Продължава и работата на „зелените коридори” за ваксиниране. Днес от 9 до 17 часа ще работят центровете в „Пирогов” и „Александровска”, а от 9 до 13 ч. желаещите да се имунизират могат да го направят във Военномедицинска академия.

В Добричка област от днес могат да се възползват от зелените коридори, като кампанията започва от Каварна, съобщават от областния кризисен щаб. Имунизационният пункт в морския град е отворен в Многопрофилната болница за активно лечение, предаде БТА.

На 5 май за гражданите на община Тервел ще работи пунктът в Медицинския център за времето между 11-17 часа. В същия ден в Добрич ваксини ще се поставят в медицинския център "Вива Феникс", който ще приема желаещи да се имунизират и на 7 май. В акцията се включват и Диагностичноконсултативен център-1 и МБАЛ в Добрич, в които пунктовете ще работят съответно на 5 и 7 май.

Зеленият коридор в община Генерал Тошево ще бъде отворен също на 7 май в Медицински център-1. В Регионалната здравна инспекция ваксини ще се поставят на 9 май, посочват от кризисния щаб.

От 10 май във всички имунизационни пунктове в областта ще бъдат осигурени количества от двата вида ваксини - иРНК и аденовирусна, и гражданите ще могат да направят своя избор, съобщават от щаба.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.