Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Няма да има и следващо правителство, независимо от резултатите, защото партиите се държат безотговорно. Има държави със 7-8 партийни правителства. По една-две години правят правителство".

Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер в оставка Бойко Борисов.

"Над 100 млн. вложихме за избори. Демокрацията е скъпо начинание. Проведохме ги в пандемия. Пред острия поглед на наблюдатели от всички организации.  Всички казаха, че изборите са честни и добре проведени. Преди изборите политически партии имат своите програми, тактика на действие, това е нормално. След това политическите партии са длъжни заради тези стотици милиони, които се дават за избори, да направят необходимото, за да има стабилно управление", каза още Борисов.

И допълни, че в другите държави "няма тази глупост, която има тук за служебно правителство".

"Не може уважаемата г-жа Нинова да каже - по-бързо да закриваме парламента, да върщаме мандата. Да си бяхте направили едно правителство, ако ще да е проформа, както ви е проформа мнозинството в парламента. За мажоритарните избори хвърлиха прах в очите на хората, ние предложихме да са веднага. Как партийната субсидия отпадна", каза още Борисов.

Той обобщи промените в Изборния кодекс с думите "тука има-тука нема"

"От сутринта умувам с юристите и хората, които са били в парламента.  Какво значи в един закон, който по принцип е емпиричен, казва - това може, това не може,-  да напишеш при възможност. Значи, видеонаблюдение ще има при възможност. Кой ще определи тази възможност, бе? Сиреч, вече ще имаме състезание, в което единият отбор ще има и съдиите. Как ще разнесат машините до Америка, Австралия, Азия? С ТИР-ове, лодки, платноходки, самолети? Там къде ще ги инсталират? Кой ще наблюдава кой чука на тези машини или вече и там са си създали организация за фалшифициране? Ако машината се повреди, казват нашите страховите юристи, тогава на хартия казват", каза още Борисов.

И припомни, че в европейските страни не се използва машинно гласуване

Бррисов заяви, че ГЕРБ няма как да не осъди задържането на Алексей Навални, За пореден път той обвини президента Румен Радев в крещящо мълчание по случая. Борисов подчерта, че неговото желание е за мир, добросъседство и сътрудничество с Русия, но изказа притеснения, че това не се случва.

"В нашия регион отношенията между ЕС и Русия вече преминаха в съвсем нов етап. За съжаление, обратен на етапа, за който съм се борил винаги – за мир, добросъседство и сътрудничество и то в Черноморския район. В него навлязоха вече , вместо платноходките, за които си мечтаем, най-мощните разрушители, кораби с много големи възможности", каза Борисов.

Той припомни, че Давид Сасоли и Вера Йоурова получиха забрана да влизат в Русия, като посочи, че България осъжда и това решение.

"В събота работихме с ЕС, тъй като ЕС прие декларация, в която участваме и ние, за правата на човека и за правата на инакомислещите. Ние винаги сме защитавали тези права. Това е цивилизовано. На председателя на ЕП Сасоли беше наложена санкция, на вицепремиера на ЕК Вера Йоурова й беше наложена санкция. Ние протестирахме. Много пъти съм обвиняван заради “Балкански поток”, туристите и нашата дружба с Русия и продължавам да считам, че това е правилната политика. Но няма как да не осъдим задържането на Навални и да не осъдим на нашия председател на ЕК санкцията или на вицепремиера на ЕК. Крещящо мълчание от кандидата за президент Румен Радев, от депутата Трифонов", заяви Борисов.

Той обясни, че кандидат-презентът на ГЕРБ ще е умен, красив, с опит, приет на Запад, с добри отношения на Изток. 

"Кандидатът ни ще е коренно различен от сегашния разединител на нацията. Няма да съм аз категорично", заяви той.

Борисов говори и за оттеглената в сряда оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС. Преди година и половина Боби обяви, че си тръгва от футбола след натиск, оказан от премиера Борисов и спортния министър Красен Кралев покрай расистките прояви на мача България - Англия (0:6).

"След като Татяна Дончева се върна, Мария Капон се върна, Бабикян се върна, Мая Манолова се върна след Костинброд..., абсолютно нормално е на този фон да се върне и Борислав Михайлов. Нали не ме държите и за това отговорен? Само ще минат две-три седмици и кортежите на мутрите ще спрат на "Червило", заяви Бойко Борисов. 

Михайлов иска да довърши мандата си до редовен конгрес през февруари 2022 г. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.