Близо 30 000 души протестираха в Берлин на 1 май, като вечерта се стигна до тежки сблъсъци с полицията. Арестувани са над 240 души, има и 30 пострадали полицаи, съобщи директорката на берлинската полиция Барбара Словик.

Леви и десни групировки, профсъюзи и противници на мерките срещу коронавируса – традиционните първомайски протести в германската столица събраха на едно място най-различни протестни шествия.

В берлинския квартал „Нойкьолн“ се стигна до сблъсъци с полицията. Демонстранти хвърляха бомбички, бутилки и камъни. След като ситуацията излезе от контрол, организаторите на протесното шествие обявиха демонстрацията за приключена и помолиха всички да се разотидат. Вместо това обаче те самите бяха нападнати от множеството. Протести се проведоха и в Хамбург, Ерфурт и Лайпциг. В Хамбург се наложи полицията да използва водни струи. Арестувани бяха 150 души. Задържани имаше и в Лайпциг, след като демонстранти хвърляха пиратки и бомбички срещу полицаите. В Ерфурт шествието бе организирано от крайнодясната „Алтернатива за Германия“.